Klima dış ünitesinde karlanma neden meydana gelir?

  • Klima dış ünitesinde karlanma neden meydana gelir?

    Klima sistemleri kış aylarında ısıtma, yaz aylarında soğutma amacıyla bütün yıl bounca kullanılmaktadır. Bu sistemleri sert hava şartlarında kullanmak isteyen kullanıcılar ise birkaç teknik sorun ile karşılaşıyor. Bunlardan birisi de soğuk kış günlerinde önümüze çıkan karlanma sorunu. Klima sistemleri aşırı soğuk günlerde dış ünite karlanması nedeni ile düşük performansta çalışıyor ve kullanıcılara istedikleri verimliliği sunamıyor. Peki karlanma neden olur ve nasıl düzeltilir?

    Karlanma denilen olayın 2 çeşidi vardır. Bunlardan birisi 20ºC civarında olan karlanmalar, diğeri ise 0ºC civarında olanlardır. 20ºC civarındaki karlanmalar genellikle hafif soğuk havalarda yoğun nemden oluşmaktadır. Bu gibi durumlarda klima cihazının dış ünitesi karlanmanın ardından birkaç dakika kendini bekleme moduna alacak ve karlanma düzelene kadar içindeki gazı 4 koldan ters bir şekilde konumlandırarak karlanma sorununun önüne geçecektir. Bu işlemin gerçekleşmesi için sizin yapmanız gereken bir durum yoktur. Bu gibi durumlarda klima otomatik olarak durumu düzeltecektir. Ancak bu işlem esnasında cihazın dış ünitesinden ses gelebilir ki bu da normal bir durumdur. İkinci karlanma çeşidi olan 0ºC civarındaki karlanmalarda cihaz defrost moduna geçecektir. Bu mod esnasında klima iç ve dış ünitesi kullanıma kapanacak, cihaz yaklaşlık 10 dakika boyunca içerisindeki gaz vanalarını karlanma olan bölgeye yönlendirerek karlamayı durduracaktır.

    Alyatek müşteri destek hatttı ile iletişime geçerek klima sistemlerinde oluşabilecek bütün sorunlar ve çözümleri hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.



    Görüntülenme : 7789
    Yayınlanma Tarihi : 22/06/2016